mest

Interviu Funzion – Coltul asta de lume nu stie prea multe despre scena romaneasca

leave a comment »

1:Buna Alejandro, sau mai bine spus Funzion sau E.Bridge ori Ampec, ce mai faci?
Sunt bine. Produc multe melodii si ma pregatesc de urmatorul meu turneu european pentru septembrie-noiembrie 2008.

2:Cum ai ajuns sa fii prins de muzica electronica, ce te-a facut sa te decizi ca acest gen e pentru tine?

Am inceput la fel ca multi dintre artistii genului… cu muzica rock. Am inceput sa cant la chitara pe cand aveam 14 si dupa ani de facut parte din componenta unor trupe de post-rock si post-punk am descoperit muzica electronica. Prima mea ‘dragoste’ si de fapt motivul pentru care am fost interesat de muzica electronica au fost cei de la Autechre si sunetul emblema a labelului Warp. Pe atunci am ramas placut impresionat de faptul ca muzica electronica era foarte diferita fata de muzica de rahat pe care o auzeam in cluburile din acea vreme. Acela a fost punctul din care am inceput sa cred ca este posibil sa fac muzica interesanta si sa o pun in cluburi.

3:Ai lipsit in ultimul timp din scena muzicii electronice (in materie de productii), asadar, ai mai lucrat la ceva, poate un nou release?

Pe parcursul ultimilor doi ani am fost plecat in doua turnee lungi prin Europa. Am pus muzica in multe cluburi din orase diferite. Cumva, tot acest timp pe care l-am petrecut prin turneuri m-a incetinit din realizarea de materiale noi. Dar, in acelasi timp m-a si inspirat pentru productiile la care sunt in curs de realizare. In prezent lucrez la un numar destul de mare de noi melodii, care sper ca vor fi lansate inainte de sfarsitul acestui an. O sa fie o schimbare destul de interesanta a stilului meu. Oricum, sunt si anumite materiale pe care le-am produs in ultimele luni, ce asteapta sa apara: remixurile realizate la melodiile lui Franco Cinelli de la Esperanza Records, un remix pentru Mario Zenker la Igloo, un remix la care a lucrat Martinez pentru o melodie de-a mea de la Igloo, un remix tot la o melodie de-a mea la care Monoblock lucreaza, un ep pentru sezonul insorit ce urmeaza a fi lansat in iulie la noul label LoMidHigh Organic sub numele de Alejandro Mosso si doua melodii licentiate pentru compilatia mixata “Circoloco 10 Years @ DC 10”.

4:Sunt multi artisti noi si talentati care lanseaza melodii, mi-ai putea spune al cui stil si sunet ti se pare mai reusit?

In ultimul timp multi artisti au iesit la suprafata din cauza curentului house ce a inceput sa renasca pe parcursul ultimilor ani. Desigur ca sunt multi artisti buni, dar exista si producatori si labeluri ce lanseaza muzica de cacat. Sa nu ma intelegi gresit, personal chiar imi place si sustin amprenta house asupra melodiilor de astazi, de fapt aproape ca incepusem sa ma rog de ceva timp pentru aceasta schimbarea la o muzica mai “soulful”, dar asta nu inseamna ca agreez toate noile lansari de epuri de azi pentru ca, sincer sa fiu, multe dintre ele sunt de o calitate josnica si nu arata nimic interesant. Oricum,daca ar trebui sa mentionez artisti a caror muzica imi face placere sa o ascult, as putea sa enumar cativa dintre cei noi si vechi : Guillaume and the Coutu Dumonts, Luciano, Ricardo, Kreon, Lemos, Petre Inspirescu, Markus Fix, Martin Buttrich, Digitaline, Johnny D, Thomas Melchior, Audio Werner, Bruno Pronsato, Miss Fitz si ‘gasca’ din Argentina.

5: Te vei afla intr-un turneu european in toamna, exista vreo sansa sa te vedem si in Romania?

Eu sper ca da. Nu am confirmat inca invitatiile din Romania, dar s-ar parea sa existe cateva care se vor intampla. Nu am fost niciodata acolo, dar as dori sa fac asta.

6:Ce stii despre scena muzicala romaneasca?

Coltul asta de lume nu stie prea multe despre scena romaneasca. Doar numele mai mari de la Cadenza si Cocoon : Raresh, Pedro si Rhadoo. Cu toate astea, mai cunosc si alti artisti din Romania, ca Dan Andrei sau Boola.

7:Cativa dintre compatriotii tai au fost anul trecut in Romania (Dilo,Seph,Barem), ti-au spus sau povestit ceva despre scena de la noi?

Sincer sa fiu, nu am vorbit cu ei despre timpul petrecut in Romania. Nu stiu de ce … Dar alti artisti care au pus muzica la voi mi-au povestit despre gig-urile lor, in special despre oameni si despre receptivitatea lor.

8:Asculti si altceva in afara de muzica electronica? Daca da, mi-ai putea da numele a catorva din artistii tai favoriti?

Bineinteles ca fac acest lucru,doar am inceput cu rock! Lista ar putea fi interminabila, dar cateva dintre nume ar fi : Radiohead, My Bloody Valentine, Smashing Pumpkins, Blur, Bjork, Placebo, The Notwist, Lali Puna, American Analog Set, M·m, mult folk, etc…etc…

9:Fiind ultimea mea intrebare, ar putea sa para putin ciudata : ce intrebare ai dori sa fii intrebat si ce ai raspunde la ea?

Intrebare : Orice
Raspuns : Poate…

Pentru mai multe informatii despre Funzion intra aici :

www.alejandromosso.com.ar

www.myspace.com/funzion

Written by pessh

May 29, 2008 at 2:02 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: